ОБРАЗОВАНА СТАЛНА РАДНА ТЕЛА СКУПШТИНЕ
15.01.2012

Пета седница Скупштине Градске општине Палилула протекла је у знаку конституисања сталних скупштинских тела. Након усвајање записника са четврте редовне седнице Скупштине Градске општине Палилула, донет је Пословника о измени и допуни Пословника Скупштине градске општине Палилула. Одборници су већином гласова донели Решења о образовању осам Скупштинских комисија. Образована је Комисија за омладину, којом ће председавати Марија Стојановић; Председник Комисије за спорт је Драган Радовановић; Комисије за социјална питања, председница Мира Tанасијевић; Комисије за културу, образовање и историјско наслеђе, председник Миодраг Михајловић; Комисије за комуналне делатности и за рад са саветима грађана, председник Александар Поповић; Комисије за привреду, одрживи развој и заштиту животне средине, председник Ратко Стефановић; Комисије за пројекте и предузетништво, председник Влада Станић; Комисије за родну равноправност и једнаке могућности, председница Димитанка Ранчић Ђорђевић. По речима Милоша Стојковића, председника Скупштине, решења о образовању комисија донета су на основу предходне одлуке Скупштине општине Палилула о броју и називу комисија а затим и добијене сагласности Скупштине Града Ниша.

У ранијем сазиву функционисања Скупштине градске општине Палилула у Нишу, председници комисија били су у сталном радном односу-нагласио је Бобан Џунић, председник општине. Нашим пословником о раду и Статутом општине уредили смо, уз сагласност свих коалиционих партнера, да председници комисија не морају бити у сталном радном односу. На тај начин, смањили смо број запослених у Градској општини Палилула.

Решења о образовању два Скупштинска одбора, на овој седници Скупштине, одборници нису разматрали. Није постигнута  одговарајућа сагласност па ће се о саставу Одбора за административна и мандатно имунитетска питања и Одбора за европске интеграције и за сарадњу са СКГО, одлучивати на једној од наредних седница Скупштине.

На петој седници Скупштине донет је и Закључак о стављању ван снаге Одлуке о месној самоуправи на територији Градске општине Палилула, која је усвојена у предходном сазиву Скупштине (2009) и упућена на разматрање Скупштини Града Ниша. Пошто се о томе није разговарало у граду, донет је закључак који отвара нове могућности дефинисања организације и рада месне самоуправе у општини. (ЕКОполис мрежа, Д.В.)